Trip Kuala Gandah




Welcome to Kuala Gandah, Elephant Conservation Centre
Nak masuk sini ada pass tapi free je xde bayaran.
But you are advice to donate. Tak kisah berapa yang penting ikhlas ;)


B4 melawat gajah2 tu kita dengar lecture dulu dari Pegawai Perhilitan.
Interesting coz he shared his experience dealing with the elephants.
Banyak info yang berguna kalau la berniat nak ada gajah sebagai pet.


Yeah dah sampai masa untuk beramah mesra dengan encik2, puan2 dan cik2 gajah.
Sukeee sesangat! Even takot2 coz cik gajah yang bernama Sherry tu tak duduk diam. Asyik bergoyang2. Buatnye belalai dia tu tersepak kat muke ku yang cute ni tak ke naye jek..hukhuk
Oh ya...aku penah bergambar jumpa Sherry ni masa datang sini 1st time tahun lepas. Same je die ni tak besar2 pun. Tapi maintain manja giler..!!!


Makan time! Pisang, tembikai, n batang pisang jadi hidangan utama gajah2 kat sini.
Dek kerana keberanian yang tahap pra-sekolah so feed gajah yang paling kecik jela..;p


Slumber je pijak batang pisang tu n sumbat dalam mulut.
Yummy sangat berselera..;)


Atas tu batang pisang sebelum masuk perut. Dan hasilnya adalah seperti gambar bawah ye..ooppss!!


Yang paling best!!! Terbaik dari ladang ;D
I'll remember this till d end of time cheewah!
Dapat menunggang gajah! Haha...
Ti balik kampung cite dgn orang kampung, n tak sabar nak cite dengan anak cucu nanti..kekeke



A short visitation tapi sangat puas! (^_^)

6 comments:

futbolmaster said...

waa...ader kemajuan dlm penulisan blog...bgus2..gmbr dh besar..hehehe

Cik N said...

kakaka...selama ni gmbar kecik dek kerana ketidakperihatinan diri sendiri. cisss!!

♥SYAFIQAH ♥ said...

beshkan g cnie.. ^^

Cik N said...

yup best2..hehe ;D

aIsYaH said...

sy pn da g cni..
hik3..best2

Cik N said...

tau xpe. org dh pnh g je tau cane bestnye...;D

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help