Katakan tidak pada Nescafe...;p


Ada yang tau.
Ada yang tak tau.
Atau dah tau
Tapi buat2 tak tau...

Aku alah dengan caffeine. 
Pening kepala.
Paling dasyat kesannya nescafe



Paling kureng teh.
But still memeningkan gak...

Ade post menarik aku baca.
Nak share.
Kalau nak info click kat bawah ni..





Quote




Jangan kecewa pada separuh masa pertama
Tumpukan kemenangan pada separuh masa kedua...


YAKIN




Rasulullah bersabda, maksudnya:

Berdoalah kamu kepada Allah dalam keadaan penuh yakin Dia akan memperkenankan doa kamu. Dan, ketahuilah sesungguhnya Allah tidak akan memperkenankan doa daripada hati yang lalai atau keluh kesah. (Riwayat At-Tarmizi).


copy cat ultraman_88


Happy Birthday....



Bertambah lagi umur housemate ku yang merangkap roomate ni...
Suke suke suke. Tak la rase diri ni tua sangat.
Ada gak orang yang lebih kurang sebaya jek..

Mari menyanyi lagu besday version orang2 beriman...

Allah selamatkan kamu....
     Allah selamatkan kamu....
          Allah selamatkan adik comel saya....
               Allah selamatkan kamu....... 

Hadiah postpone ek..package sekali dengan present kawin..
Doa tu jgn asyik kepit Shark jer......ooOOpppsss!!! 


Jaga diri..hiasi peribadi...
Waahhh pesanan...very d akak2 solehah gitu
 

Yeeehoooo...!!!


Bertuah punye budak
Orang waktu2 exam ni duk diam2 bace buku
Aku boleh g shopping

Dari rumah dah bercita2
Nak beli cardigan.
Budget RM30.

At 1st tertarik dengan yg ni...dark brown. Cute!
Tapi cam tak sesuai nak bwk g class.
[Berfikir seperti taknak grad lagi]


Tak jadi la amek tu...amek yg bawah ni...
Lebih sopan kannn??




Lepas ni boleh la focus study yek!
Sekali lagi terpaksa mengakui fakta ni betul.
Shopping boleh release tension dan menyihatkan!

Shopping therapy....!!!






I'm just DYING lying on my bed think' of it.....

Firasat.



  " Ni ke paper budak degree??
 Ayat macam budak sekolah tadika"

I can guarantee this is what she'll say..
My HRM lecturer 

3hrs just not enough for me to think for nice sentences
and write properly 

1 jam terakhir tulisan dah macam cakar biawak!

Keep praying....





Pantang-larang


Orang2 tua lama banyak sangat pantang larang
Yang aku pernah dengar la...

jangan potong kuku waktu malam
untuk keselamatan la tu. malam kan gelap. orang dulu2 guna pelita t terpotong tangan kan ke naye jek..

anak dara jangan duduk depan tangga
tak tau ape motif larangan iteww... cume kononye nanti takde orang masuk meminang. aku dulu suke lepak depan tangga petang2 usyar orang kampung lalu lalang...ngeh3. no wonder la sampai sekarang takde orang masuk minang lagik

jangan makan berdiri
tak sopan la...tapi skrg ni aku tgk orang makan buffet slumber je diri, jalan2 lagi

jangan makan dalam periuk/kuali
sebab cam kurang ajar kot. kan makanan dalam kuali tu nak share ramai2 tibe2 makan dalam tu. harusla kene penampar sedas. tapi kan...restaurant sekarang ni banyak yang serve certain dishes dalam kuali@wok makan slumber jek..

jangan makan pindah2 tempat duduk ti kawen banyak. cam best plak!
untuk kebersihan. nanti rata2 makanan berterabur. ponat la nak mengemasnyer...

jangan masak kat dapur sambil nyanyi ti dapat laki tua
cam siti nuraliza tu...tua2 pun kaye...xpe mak sukeee...auwww

jangan tengok cermin malam2
haaa...yang ni aku musykil gak. ape kene ek? takot nampak antu keeww..???


renung2kan....


Male PMS


Biasa kalau perempuan moody mesti orang kate period la tu/ PMS kowt ayat budak skema...
Ade gak laki yang camtu. Tapi tak ramai yang nak mengaku. Control macho. Tanak dilabel sebagai lelaki emo..;p

Lelaki pun ade PMS (Premenstrual Syndrome) gak tapi namenye lain la sikit.
IMS (Irritable Male Syndrome).




If women suffer PMS monthly, men x kire mase. Ikut suka depa ja...bila nak mai. IMS ni caused by drop of male testosterone hormone. Antara symptom2nye:


  • marah, normal jer laki mmg tak sabau
  • sensitive terlampau, orang lambat reply message pun dah sentap
  • sentiasa sakit ati, tak pasal2 cari pasal gn orang
  • sakit belakang
  • sakit kepala
  • sakit perut (cramps)
  • sexual dysfunction, aiiyoookkk!!

Cara rawatan or prevention lebih kurang sama je dengan PMS:
  • jumpa doctor, makan ubat
  • diet seimbang, esp. calorie effect testosterone level kurang takle lebih pun jangan
  • jgn amek alcohol berlebihan (non-muslim)
  • rehat secukupnya, jgn terlebih plk asyik melengkau cam ulau
  • tidur cukup, 8jam is d best.
  • kurangkan stress, buat benda2 best. d best way senyum la jangan nak serius memanjang. konon macho tapi kalau dah mencuke memanjang hancur beb!
~pesanan dari dr N yg tak bertauliah kepada kaum hawa...fahamilah kaum adam. kepada kaum adam sesungguhnya kite same je...takde maknenye nak kutuk pompuan lebey2...ceeiittt!!~


Petua goreng karipap


My beloved sis tengah bungkuskan karipap segera.
Tapau balik Shah Alam makan ketika kelaparan. Hehee.

Sis: Tau tak cane nak goreng karipap?
Me: Cam goreng pisang?
Sis: Haha..meletop r terkeluar inti...
Me: Yeke?
Sis: Goreng minyak panas tapi api slow...



My mom 10tahun yg lepas jual karipap.
Aku ada tolong buat dan goreng.
Tapi langsung tk perasan api tu slow...ish3...

~kalau tak kene bebel memang tak masuk kepala...~



Final Exam


My first paper tomorrow morning
Human Resource Management.
9am-12pm.

Perasaan sekarang
Nervous? Tak lagi
Takut? Tak lagi
Confident? Tak lagi

Ready? Tak lagi

Sume tak lagi
The truth is
Takde pape perasaan
Yang ada
Pening kepala
Perut yang lapar
Perasaan nak tidur yang membuak2

Pray for a gud day
May GOD bless me
Listen to my pray
Let me pass this subject, all dis sem subject with flying colours

Whoever read this...
Please please please
Do pray for my success.
GOD bless us..


Aku blogger tegar.


Title mesti gempak! ;p
Ada orang heran
Rajin betul la...Cik N ni update blog.
1 hari dekat 5 entry.
Haha....
Rahsianya....

Iklan jap...hihiii

Sehari paling banyak aku akan buat 2-3 entry je.
Tu pun kalau ade cerita panas yang tak boleh tunggu la...
Selebihnya scheduled.
Aku buat bile aku free...weekend la biasenye.
Prepare terus dalam 10 entry and setkan bile nak publish.
Bile dah set, sampai masa akan publish automatic.
Sume active blogger pun buat camni gak...;) 

Even busy kat fac dari pagi sampai petang tapi tetap ada entry baru.
Tu sume sebab nak mencapat matlamat yang 1 itu.....
Ape die?? Rahsia...hanya aku n dia yang tau...keh keh keh (^_^)V


 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help