Adorable Anuar Zain







B4 dis aku macam x percaya bile dapat tau he will be paid rm55,000 per hour. Mahalye??
Tapi kene la percaya gak bile dapat tau tiket show die yang akan datang ni sold out.
Harga tiket mengalahkan concert Beyonce. Kalau VIP ticket 4 Beyonce RM583, Anuar Zain's fan will be charged RM800.
rm800 x 300tiket ~sila tekan calculator sendiri.

Kalau keje part time sebulan lum tentu dapat beli tiket tgk Anuar Zain nyanyi (T_T)

Kalau rase ni dah cukup mahal...ade lagi yg lebih mahal.
Sheila majid will b paid RM 35,000 for half an hour n yg paling mahal kat Malaysia ni..semua pun tau Siti Nurhaliza. RM 45,000 untuk persembahan setengah jam and RM70,000 untuk 1 jam. Nasib baik 2nd half ade discount kalau x RM90,000!!!

OMG!
OMG!
OMG!
Melalak sejam boleh beli kereta Malaysia cash sebijik!!!

Moral of d story....
Jangan mempersendakan orang yang tak cemerlang dalam pelajaran
Kalau harini kita senyum sinis pada orang yang tak dapat masuk U coz result x excellent... esok2 x mustahil dia yang akan senyum sinis kat kita while driving BMW 5 series. And waktu tu kita tengah terkedek2 usung buku...
Rezeki masing2...ada di mana2...but still we have to know how to grab it!

4 comments:

futbolmaster said...

my opinion. whenever u do, u still have to have the knowledge. its true glamarous life as an artist can be realllyyy deceiving....tapi...does this really ensure their life di hari tua? ok, im not saying anuar zain, or dato ct like that, this two names are different, they hv their own business...etc...but, how bout yg lain? u can be as rich as much when u r famous, but di hari tua..MAYBE people will not even remember u. this is somewhat worrying scenario and happen to all the mega-names in our entertainment industry dulu (org2 lamer). In d states, most of the actor are at least a degree holder,meaning to say they have brain. not like most of our artist. plus, does life is all about driving bmw car? let get it right. life concern much more than that..something money can buy, something heart cant tell. in d end.hablumminnallah hablummninnanaas.










(10 markah)

hahahahahahaha

Cik N said...

agak2 r...
i'm x saying education tu x penting but i cume nak sedarkan sesetengah org yang suke pandang rendah pada org2 yg x berpeluang sambung belajar ke peringkat lbh tgi ni. kononye bile die dah ade degree, master, phd die boleh merendah2kan, sinis dengan org yg hanya ada spm je.

my own experience. i penah kene halang utk berkawan dgn mechanic. die bukan x berpelajarn. cume die xde degree or master..etc.
die mahir dlm bidang automotive yg x semua org ade kelebihan tu. but coz die xde degree org pandang rendah pd die.

dengan kelulusan yg tgi tu takkan ada apa2 makna kalau kite xde kesedaran utk menghormati kehidupan org lain.

futbolmaster said...

setuju.dlm 2 ini ada dua type of people yg gagal. 1st, unlucky but still trying. 2nd, never really trying. this what i mean. i have a lot of friends that unable to pursue their studies in uni. most of them are in 2nd category. only few are the 1st group. the first group actually, is the people that u trying to said, and i respect this kind of people. but, like i said, those who are in 2nd category adalah org yg slalu buat masalah, they not even know what r the best for them. these people is useless, what they want is about senang dlm maser yg singkat.=)

futbolmaster said...

by the way...u cannot only judge people from ur own experience...u have to look for it...find it...=)

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help