Menjauh...


Untuk satu jangka masa yang tak tau sampai bila...

Pepatung Kristal akan menyepi dari alam maya ini
[macam ade yang kesah..]

Lepas exam last paper on 8th Nov
I'm going to stay with my sis.
Till d day of Thesis submission on 20th Nov.
Then balik kampung cari kerja...huhuuuu....
Ade sape2 nak offer job x??


Tempat jatuh lagi dikenang...



Hopefully masa ni aku dah slmt smpi kt kampung
Tengok muka mak dan abah
Kakak, abang, dan adik
Layan kerenah anak2 buah
[yang tak terlayan sebenarnye]
Cium bau udara dan tanah
Yang lain dari yang lain
Dengar kokokan ayam
Dan kicaun burung
Yang memang takkan dapat kat Shah Alam....

Even kene gigit nyamuk
Tengahari panas dan bahang
Malam dan pagi sejuk sampai ke tulang
Tapi aku betah kat sini
Tempat aku dilahirkan...

Selamat Hari Raya Aidiladha...




Ape kes raye2 g petik kopi??



Tangkap muat



Last weekend sempat la duk usyar2 Tangkap Muat.
Reality show Astro ala2 Make Over gituu..
Hostnye Sarimah Ibrahim
Designer Rizalman
Make up artist Zulfadzli.


Sarimah Ibrahim yg hot!!

Mule2 excited nak tengok.
Mesti best!
Tapi bile dah tgk bernanah jek telinga.

Slumber jek duk kutuk2 orang
Depan2 plak tu.
Hampeh tul.
Bukan ke Rizalman tu international designer
Asal takde filter langsung nak bercakap
Menjatuhkan maruah org sesuke ati jek..

Aik asal plak aku yang bengang ni?? [musykil]



Soalan BIKIN PANAS!!






Raya Haji pun nak balik kampung.
Buat ape balik?
Sy ni tak pernah balik raya haji kat kampung tau.


Pedulik apa aku ko penah raye kat kampung ke tak.
Ade aku kesah??
Yang ko tanak balik raye kat kampung tu nape??

Ko tanye aku buat ape balik??
Aku ni masih ade mak abah kat kampung tu.
Tak cuti memang payah la nak balik
Dah cuti, raya pulak tu balik la
Kumpul ramai2 adik-beradik sume
Jangan la buat mak abah tu sedih
Penat beranak ramai2 tapi tak nampak pun hasilnye.
Pandang muke mak abah
Dapat pahala tau!

Tolong jangan mempertikaikan kenapa aku bersungguh nak balik kampung bila cuti.

Entry khas untuk GEUM


and all my beautiful readers....

Geum nak tau cane nak buat teks bergerak kat menu bar atas tu.
Den maleh la plak nak type panjang2
Dek kamalasan yang bermaharaja lela
Harusla den membuka pekung di dada..huk huk




Click kat link ni [membina teks bergerak]

Blog Encik Nescafe Ais ni macam2 info pasal blog ade
Even banyak jek web site lain yang boleh bagi tutorial blog ni
Tapi Cik N prefer yang ni
Sebab senang nak faham
Dan yang paling penting
SEMPOI...


Ice skating




Usyar dari jauh jek... huk huk

Keindahan alam





 

 

 

 

 

 

 

Saje nak tayang hasil tangan sendiri menggunakan camre berharga RM399
Lokasi: Rumah Mak Abah saya

Omak kau tokojut den!!





2 ari ni aku dah tamat menelaah blog followers.
Macam2 cerita ada..
Happy..sedih.. 
Information pun banyak dapat
Tambah pengetahuan dalam kemahiran hidup.
Tapi ada something yang di luar jangkaan

Ni 1st time aku terjumpa blog yang serupa itu
Lain dari yang lain
Yang buat aku berkata
"Orang camni pun ade?"

Blog yang penuh dengan link
Ingatkan iklan biasa...
Link  yang bertajuk sumber pendapatan...
Produk kuruskan badan
Makanan kesihatan...etc
Tapi bile di click kat link tu
Keluar bende2 yang tak sepatutnye

Lain sangat2 dari tajuk.

aku d sorg member..bile kene marah akan tersengih cam incik babun ni ;p


Tipah tertipuuu...
Kalau ye pun nak wat camtu...
Letak ler warning
Xdela den tokan kek link tu dengan ponuh yakin
[exited nak cari keje]
dan tokojut baboon..





Sambal tumis jam 1 pagi..



Ready to jump into alam mimpi...
But tibe2 aku terbau something

OMG!!
Bau sambal tumis kat rumah!


[pokcik gugel ni aku mtk smbl ikn bilis die bg gn petai sekali..]


Bukan ada jiran tengah tumis sambal malam2 buta nih
Tapi deria bau aku ter-recall bau yg dah lame aku tak hidu tu
[ade ker istilah ter-recall]

Believe it or not
[kene percaya]
Rasa sambal tumis yang dimakan dengan nasi puteh
Kat rumah mak abah aku
Tak sama dengan kat rumah mak abah orang lain
Atau restaurant dan warung  mak abah orang lain.

Seriously aku rindu!
Nak makan makanan dari rumah mak abah
Makanan yang dimasak dengan periuk dan kuali
Yang usianya lebih tua dariku

Bukan menu2 hebat yang menjadi igauan
Tapi masakan yg dimasak dengan keihklasan
Dan ditambah perisa kasih dan sayang

Walaupun pada zahirnya ianya hanyalah
Nasi puteh bersama telur mata dan kicap
Kelazatannya tiada tandingan.



Takjub.



After exam aku terjebak dengan dunia kafe di muka buku.


Seronok kumpul profit di virtual cafe...kayo den!
[Angan-angan] heh heh


 

Aku yg tercorot coz baru main seminggu.
Errkk mamat tu dah level 13??
Dasyatnyer igtkan awex jek layan game ni..


Tamat sudah tempoh berkabung



Ini adalah sesi lepas geram.
Sila abaikan jika tak nak amek tau.
No hard feelings

Bila dapat thesis yang dah disemak
Aku rase nak campak je bende tu jauh2
Biar la masuk lombong ke
Sampai laut kene makan gn penyu ke
Berdarah mata tengok
Ati ni lagi la bernanah dah

Issue ni takde kaitan dengan supervisor aku
Selaku 1st examiner.
Die takde masalah sebab die tau ape yang aku buat
Apa yang berlaku
"The making of...."

Langsung tak faham
Dengan 2nd examiner
Boleh tak die reject result aku
n letak notes
"Seriously u should discuss your result with your supervisor"
kat 1st page result
tanpa baca discussion kat page belakang.

1st examiner ok je
Kenapa dengan dia jadi sampai camtu??
Aku yang tak faham ape dia nak
Or dia tak faham apa yang aku buat??
Dah sah2 marks aku banyak kene deduct.
Tinggal berape je??

Satu lagi yg buat aku bengang
"Did u see your supervisor?"

Memang aku jumpe SV aku
Tapi die tak sempat langsung nak check ape yg aku buat
Aku faham die betul2 busy dengan exam
Marking paper student asasi lagi
Dr Faridah pun faham

Tapi tu x bermaksud
Aku tak boleh produce something good

The point is..
Kenapa dengan SV sendiri takde masalah
Dengan dia bermasalah pulak??

Dah la tak kenal dia siapa...
Arrgghhhh...!!!!

Arini taknak sedih2 dah
Akan ku jejak 2nd examiner tu
Sampai lubang cacing!




Bahagia yang dicari



Kegembiraan hari ini
Belum tentu kekal abadi...

Hanya bersamaNya
Wujudnya kebahagiaan hakiki...



Frust tertonggeng!


[Lagu background] 
Hancur hatiku...mengenang dikau...
Jadi keping2 setelah kau pergi...

Duda pujaan ku..
TAM SPIDER dah kahwin



Tam n Aida [sweeett!!]


Terserempak Tam shopping kat Mid Valley 3 tahun lepas.

Wish them all d best!!

Thanx to budiey.com for a luvly photo.


Tips menghindari perut buncit






[agak2 berapa bulan?]

Taknak boroi dan boyot??

Tips 1: Jangan mandi selepas makan.

Tips 2: Jangan minum semasa makan.

Persoalannya:

Macamane mandi selepas makan,

dan minum semasa makan boleh menyebabkan perut buncit??


 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help