Aksi manusia tak bertamadun


Even kat luar hujan
Tapi rase panas malam ni.

Gurls yg ber boyfren kan Kelantanese
Sume pakat2 tido awal.
Tanak kene maki dengan bf.

Sume sebab Piala Malaysia 2009.
Aku yang takde kaitan
Pun panas gak.

Mulut duk kumat kamit menghafal skrip untuk esok
Telinga duk dengar ulasan adegan2 yang berlaku sepanjang perlawanan.

Housemate yang tak pernah layan bola
Melekat depan TV
Terpegun!
Menyaksikan ape yang berlaku di luar padang.

Semangat sungguh penyokong2 malam ni
Membara!
Sampai terbakar kerusi stadium.
Memang dasyat!!

 








11 comments:

sayajawapranakan said...

Malu n sedih sangat bila ade penyokong macam ni... =(
I sokong Kelantan awalnye sebab that's my kampung...
But after that, I decided nak nak tengok sehati berdansa plak...

Legasi Piston Pecah said...

terlalu teruja sehingga lupe keadaan sekeliling..

futbolmaster said...

walaubagaimanapun itulah bola....bola itu bulat (ada kaitan ker?..hehehe)to be fair, i raser kan, frustration boleh berlaku kat maner2 fan pasukan...cumer persoalannyer..kenaper stiap kali SOME kelate fans tends to bergocoh more easily

Cik N said...

sebab dorg tu...kelantan dpt nama buruk..huhuu

one-ny said...

bnda ni x abes kat situ jer..melarat sampai ke facebook..relax la..2 baru kalah piala malaysia..kalau kalah world cup..agak2 dh lame stadium kne bom

cEro said...

personally, aku sndri dh expect mende nih...
tp bakar kerusi tuh kira tak smpai expectation aku je...
aku ingat sampai masuk padang bawak unggun api je...
tp percaya laa, mende tuh diorg brani wat sbb ramai2...
cuba try wat waktu sorg2, sure tak brani...
Asabiyah kelantan sux man (no offense kelantanese, aku tau korg pon stuju)..

Cik N said...

one-ny:.....world cup?? tlg r..kalaupun m'sia dpt join world cup tu dorg takyah la dtg sokong. wat malu je org luar tgk..

Cik N said...

cEro:.....betul3 kalau sorg2 cnfm masing2 jadi tikus!

Liyana said...

teroknya..balck list je kedai tu

Cik N said...

haha..cik Liyana salah comment la..
comment post tu kat belah atas :)

izo said...

isk isk isk....

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help