Esok boss takde...



Sampai Isnin. Lamenyer gilerrr..!!!


Sepatutnya aku boleh melompat2 hepy..tapi...


Tengok meja yg serabut tu jadi kusut kepala aku ni.
Bila la boleh settle sume tu...hmmm...

Kebaya nyonya...













Sweet sangat!!!


Kat mane boleh dapat ni dengan harga murah ek? Lame mengidam tapi rase cam mahal sangat jek..hukhuk

Pagi ahad yang membosankan...


Housemate nampaknye rajin arini so kitorang pun decide untuk bersihkan balcony rumah.
Dah lama ada niat yang murni tu tapi belum ada semangat kuat camni.

Motif utama nak bersihkan najis burung (sopannyerr) dan remove sarang die sekali.
Memang susah nak remove coz sarang tu dah melekat kuat gilerr kat siling balcony tu. But atlast hasil usaha keras berjaya jugak. Dah la tinggi kene panjat2..nseb bek jiran sume skodeng dalam diam.
Luckily takde telur or anak burung dalam sarang tu... Aku bukan pembunuh.


Around 7 pm aku dengar ade bunyi burung kt balcony.
Ada 3 ekor burung macam tengah discuss something.
Bila 'diorang' nampak aku terus terbang tak tau ke mana.

Suddenly baru aku sedar.
Aku dah buang sarang burung tu!!
Mesti die terpinga2 cari mane rumah die dah takde...huhuuu
Kesian pulak. 
Tapi bile aku tengok pokok tumpang yang hidup subur kat penjuru luar balcony tu terus aku jadi kejam.

'Pergi tumpang tidur kat umah kawang hang sane..esok buat sarang baru kat tempat lain'

*Pokok yang hidup subur tu sebab mendapat baja yang dibekalkan oleh burung tersebut. Sekian.


 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help