Terima kasih daun keladi



Khusus untuk enjelinajolie dan mr. cEro
Coz korg bg link utk aku bace article asal si durjana tu.

Ayat die memang panas
Bace comment lagi la terbakar..
Tapi puas ati tgk die kene gari
Agak2 r nak kutuk pun..


Dunia...



Disebabkan sibuk dengan hal2 dunia sendiri
Aku terkeluar dari dunia yang sebenar

Berita Sultan Johor mangkat aku dapat tau lewat 3 jam
[Thnx to u...yg inform]
Takziah buat seluruh warga Johor.

Dan aku terlepas beberapa cerita
Article yang menghina Almarhum Sultan
Aku just tau dari paper
[Nseb bek tak pikir panjang kuarkan rm1.50 beli paper hari2]
Dan bila try nak baca article sebenar dr blog
Post tu dah removed.
Dan ada blog yg dah tutup terus or tukar URL.
Cisss!!!

Aku just nk tau isi sebenar article tu
Ragu2 bila tau dari paper dan dgr cerita orang lain.

Hebat sangat ke blogger tu?



Jiwa kacau



Bila duduk dekat

Selalu jumpa

Ade je yang tak kene


Kene duk jauh2 kot baru aman...??


[% utk terima offer job tu naik 10%]


My decision...



Lepas tido selama 9 jam 39 minit
[mentang2 la arini off tido cam tanak bangun je]
Possibility utk aku accept keje tu just 68%

Based on opinion dr mereka2 yg prihatin
[Thank u very much!]
I know mmg bgus gain xperience dulu
Then boleh demand bile apply tempat lain.
But still i nid money to keep survive n live happily...
So rasenye duit jatuh no 2 lps minat.
[Aku memang mata duitan ]


Semalam aku dah buat calculation.
Lepas tolak semua keperluan asas
Aku ade baki lagi tp sangat2 sikit
Just imagine if suddenly
Aku sakit
Or something happen to my family
Motor or keter yg aku gune rosak ke
Mane nak cekau duit?

Shopping??
Jangan harapla...

Dating...??



Opinion PLEASE



Aku dapat offer keje
Dari company yang produce product berasaskan herba
Company ni lame dah...
Product pun dah byk.


Ade maajun n kapsul
Manjakani, tongkat ali, kacip fatimah, mas cotek
Jus mengkudu
Balm serai, minyak kayu putih etc.
n aku selalu gak dengar iklan product2 die kat radio.

Aku memang suka keje tu
n location pun dekat dgn rumah
masalahnye...

Position         : MICROBIOGIST (bukan lab assistant)
Basic Salary  : RM 1,200

Ok ke gaji tu dgn kelulusan yang aku ade?
Then aku xde lab assistant
Lab tu 100% bawah kawalan aku sorg
Atau dalam ayat lain
Everything kene buat sendiri

Korang rase patut ke aku accept keje tu?

I REALLY APPRECIATE YOUR OPINION







Bukan untuk LELAKI



Sekumpulan 'budak' lelaki
4-5 orang
Duk melepak kt tempat parking.

Takde buat ape pun.
Memang tu hobby diorang.
Nampak perempuan lalu
Pandang dari atas sampai bawah
Biji mata macam nak tersembul keluar

Tak kirela yang lalu tu
Adik ke...
Kakak ke...
Awek orang ke...
Bini orang ke...
Asalkan perempuan
Sedap mata memandang
Tak bawak anak atau laki
Diorang mule la tunjuk teror.

Ape ingat korang ramai
Aku tak berani nak tenung balik?

"Apehal??"

Tersengih2 tayang gigi
Tunduk malu sambil jawab
"Takde pape..no comment"

Hangin betul la dengan budak2 ni

Agak2 r nak tunjuk belang pun
Bukak mate besar2
Tengok baik2
Ingat aku ni budak sekolah ke??
Tak reti respect orang langsung.

Bikin panas!!




Cam biasela
1 arini ade customer datang tempat keje aku

Lelaki
Berkulit cerah
Berkumis

Tinggi lampai
Berseluar jeans dan memakai jersey biru.
Sorang2 je tak bawak girlfriend or boyfriend.

Semuanya normal.
Macam lelaki2 yang lain.
Cuma agak curious la coz die asyik senyum...
Angguk2 kepala...
Banyak guna isyarat tangan
Cakap pun bisik2 je.
Tp aku tak dapat tangkap langsung ape yang die duk bisik2 tu.

Bila urusan hampir selesai
Dia tunjuk jam tangan die.
Aku faham die nak tau bape lame die kene tunggu.

Aku dah ulang 2 kali
Tapi dia tak dapat ape yang aku nak sampaikan.
Then die bagi kertas dan pen suruh aku tulis kat situ.

'15 minit'



Dia tak boleh bercakap.
Dia tak dapat mendengar.
Tapi dia boleh hidup normal macam orang lain.
And aku rase lebih senang berurusan dengan dia dari normal person.
Tak cerewet.

Indipendent.
Tu yang aku paling kagum.


Berbaloi-baloi ??



Aku rasa dah dekat 3 minggu kot aku guna broadband ni.
Tak rasa berbaloi pun.

1) Connection yang memilih lokasi.
     Dalam bilik aku sangat2 lembap. Boleh YM jek.
     Kat bilik2 lain ok plak tu.
     Hangen la...tak dpt la aku nak usyar blog org lain sambil guling2 ats tilam.

2) Memandangkan aku keje 12jam sehari
    Broadband ni hanya boleh digunakan paling lama pun 2 jam sehari.
    Kat tempat keje nak online??
    Jgn harap la...kalau tak berdarah telinga aku ni
    Berbuih mulut supervisor aku membebel.
    Karang sawan pulak ah so tu.

Hmmm...bile la nak rase berbaloi-baloi ni...??



Anugerah Juara Lagu, Ally Iskandar dan Dia....




Malam semalam aku sempat tgk AJL
Even dh kul 10.10 mase tu but still byk lg performance yg aku dpt tgk.
Frust la plk...
bkn sebab result yang tu aku tak kesah sangat
Tapi tak dapat tengok Misha Omar perform.
Batang idung die yang besar tu pun aku tak nampak..huhuuu

Tengok aksi Ally Iskandar
Aku teringat kat somebody.

Malam dinner semester 5
Waktu DIA pakai kemeja dan vest
Spect tu jugak...
Sebijik!!

Bezanya...
DIA lebih handsome dari Ally Iskandar
[Sila muntah jauh2]

Bile check facebook pagi ni
Rupa-rupanya
Bukan aku sorang je yang rase camtu...


Ape masalah aku ni??



Permulaan tahun baru yg 'kureng'.
Sepanjang minggu ni aku tak sihat
Isnin aku demam
Nasib baik la off day.
Selasa aku masuk lambat.
Terpaksa masuk keje gak...
Atas sebab2 yg x dpt dielakkan.
Arini dah jumaat aku masih batuk
Suara sengau.

Nak kate tension keje
Tak jugak
Tapi...
Kalau dah tidur malam pun
Mimpi kerja
Ape cite tu??
Letih la...
Keje 12 jam dr pagi sampai malam
Balik umah ingatkan boleh rest
Tapi bile tidur mimpi suasana sebijik cam kat tempat keje
Ape masalah aku ni sebenarnye??


2010



Bosan la plak duk sorg2 kat umah ni
Online pun cam tak meriah je.
Sume org cuti balik kampung.
Aku je yg buat tak reti
Christmas ke...
New year ke
Keje je hari2.

Kononnye azam tahun baru
keje lebih rajin
Tapi sebenarnye
Company kedarung
Selagi tak bom office tu tak dpt cuti
Kalau terbakar office tu
Conformla u'r fired!

Sabar jela ye..
Kate mate duitan kan...


[Manisnya vanilla dan masamnya epal flavour]

Tahun baru means...
Tambah lagi la umur aku....hmmm
Apepun tetap syukur
Dipanjangkan umur...



 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help