Short conversation.



Camni je dah 15k?? [pitam]


"Halimah jongang tu tunang bulan lepas hantaran 8k.
Ko nanti 10k la..."

"Lebih kot...
5 tahun akan datang mesti la dah naik lagi.
Silap2 dekat 15k"

Errkk...??!!

p/s: berbaloi ke buat personal loan semata-mata untuk hantaran dan majlis kahwin yang grand?

Survey

  sticky mode     



Nak tanye korang ni...
Lambat tak nak loading page pepatung kristal ni?

Just nak tau berat ke x...
Kat aku ok je kat korang tak tau la kan.

Tolong tinggal comment ek. TQ.


p/s: scroll down for new entry

Fogging


Sebab kes semalam
KKM datang umah fogging.



Rumah mangsa gigitan nyamuk
Dorang siap masuk dalam
Masuk dalam bilik lagi.
Fogging dalam almari.
[Aku 101% cnfom aku tutup almari baju aku sblm keluar rumah
Tapi bila masuk lepas fogging almari tu ternganga. Musykil]
Hambek ko nyamuk. Xde waris dah.



Bukan nyamuk je
Kumbang dan pepatung pun bergelimpangan
[pepatung kristal dah pakai mask so selamat]
Anak2 ayam mak aku dalam reban dah 'puyeng'



Jiran2 sume gumbira
Sebab dah lame tak fogging kampung tu.
TQ KKM sebab sy boleh tidur dengan nyenyak malam tadi
Tanpa memasang ubat nyamuk/ kelambu.
Heaven gilerr.

Sempat borak2 dengan Inspector Kesihatan
Die kate minggu ni je dah ada 2 kematian.
Aiiyookk.....
So kalau demam lebih 3 ari g jumpe doctor ye..


Notes


Semalam mak ke klinik untuk kali ke 2.
Actually demam dah hampir seminggu.
Siang sihat malam suhu tinggi.
Last Wednesday aku dah hantar tapi doctor kate demam biasa.
But semalam mak pening dan muntah2.
So semalam ambil darah. Platelet rendah 900 ++. Suspect dengue.
Kene refer ke hospital. 1 ptg kat hospital masuk air sampai biru kulit. Pucat.
Luckily suhu turun & tak kene tahan kat ward.

Arini aku keje cam biase & tengahri tadi call mak.
Mak kate dia OK. Dah tak demam. Feeling better.
Alhamdulillah...

I'm x feeling well. Tekak membara. Dah lama tak demam ni. Hmmm...


Waa....$$$$$

Waa mau join ini contest sebab r waa teluja tengok itu note satu latut.

Tapi waa punye ploblem r waa talak tau woo apa macam mau mikin itu backlink sama letak banner maaa...

Haiiyyaaa....

Lu olang mau kaa ini satu latut?

Pigi mintak sama itu laki-laki

Evolusi KL Drift 2


Awalnya ragu-ragu nak tgk cite Melayu.
Ala-ala fobia gitu
Serik pun ade gak
Gara-gara V3 Samseng Jalanan
yang storylinenye taraf movie dinner BIO Society.
[ermm lagi baik kot]

Sebab semangat cintakan filem Melayu yang tebal
Aku korbankan RM10 [duit aku ke yang terkorban? ngeh3]
Untuk menonton Evolusi KL Drift 2.

Sam paling ganazz!!

Overall untuk filem melayu
Aku salute!!
Tapi 1 je la nak komen
yang ketara sangat:

Bab loving2 tu sikit2 suda r...
Lame sgt r bosan n ngantok.

Cikaro...ngeh3


Walaupun hakikatnya aku ni berjiwa sentimental [wahhh..]
Tapi aku ttp rase 'adegan' tu lame sgt.
Lagipun cam x realistic r ganas2 drift2
Duk kutuk2 sumpah seranah bagai
Ttbe...

"Aku sayang kau Zack..."

Wahahaa ...lawak2 gelak sampai berair mata [ayat cover]

Kesimpulan: Tiba2 minat kat Syamsul Yusuf

Sungguh la bosannya kerja ari sabtu..


Saya mau hadiah misteri!!

Tiba2 jadi bersemangat nak join contest.
Commentator terbaik la...
Visitor paling active la...

Harap2 kali ni bukan hangat2 tahi cicak.

Oh ya ceritanya begini.
Saya bersiar-siar ke rumah Cik Nadd 
Dan terdengar Zai Kulim menjerit-jerit di dalam kotak
Akhirnya saya tersesat di sini .
[cerita yang langsung x dramatik. lantak]

Langkah kanan
Zie Fauzi aka tuan punye teratak ade giveaway... sesuatu yang misteri.
I like mysteri...

Suke2 je ni mane tau ade rezeki.
Korang nak join x? Kalau rajin join la g cek kt sini ek....
And jgn lupe letak name Cik N as referee...

p/s: tetap nak try even dah tau readers ramai laki je yg cnfm2 x kuase nak lyn bende gini..huhuu



Braces


Ade tak contest yang hadiahnya

pakej pemasangan pendakap gigi/braces

plus rawatan susulan?



Kalau ade gtau ek...aku nak join!

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help