Esok boss takde...



Sampai Isnin. Lamenyer gilerrr..!!!


Sepatutnya aku boleh melompat2 hepy..tapi...


Tengok meja yg serabut tu jadi kusut kepala aku ni.
Bila la boleh settle sume tu...hmmm...

Kebaya nyonya...













Sweet sangat!!!


Kat mane boleh dapat ni dengan harga murah ek? Lame mengidam tapi rase cam mahal sangat jek..hukhuk

Pagi ahad yang membosankan...


Housemate nampaknye rajin arini so kitorang pun decide untuk bersihkan balcony rumah.
Dah lama ada niat yang murni tu tapi belum ada semangat kuat camni.

Motif utama nak bersihkan najis burung (sopannyerr) dan remove sarang die sekali.
Memang susah nak remove coz sarang tu dah melekat kuat gilerr kat siling balcony tu. But atlast hasil usaha keras berjaya jugak. Dah la tinggi kene panjat2..nseb bek jiran sume skodeng dalam diam.
Luckily takde telur or anak burung dalam sarang tu... Aku bukan pembunuh.


Around 7 pm aku dengar ade bunyi burung kt balcony.
Ada 3 ekor burung macam tengah discuss something.
Bila 'diorang' nampak aku terus terbang tak tau ke mana.

Suddenly baru aku sedar.
Aku dah buang sarang burung tu!!
Mesti die terpinga2 cari mane rumah die dah takde...huhuuu
Kesian pulak. 
Tapi bile aku tengok pokok tumpang yang hidup subur kat penjuru luar balcony tu terus aku jadi kejam.

'Pergi tumpang tidur kat umah kawang hang sane..esok buat sarang baru kat tempat lain'

*Pokok yang hidup subur tu sebab mendapat baja yang dibekalkan oleh burung tersebut. Sekian.


Ayam Penyet



Terliur bila teringat..huhuuu
Aku baru try 3 kali ayam penyet ni.



1st time makan, Ayam Penyet Wong Solo. Sambal die memang pedas tahap membunuh. Keluar air mata, air idung...segala jenis air la.. (air yg berkenaan jela..)


2nd time, Ayam Penyet Api. Pedas gak sambal dia tapi tak macam yg 1st tadi. Aku rase aku prefer ni la coz ulam dia lagi mewah. Empal daging sini pun sedap gak! Harga pun murah dari Wong Solo.


3rd time, ayam penyet Ani Sup Utara. Yang ni totally out. Tak macam ayam penyet pun. Macam ayam goreng berempah je. Sambal die pun tak best. Sambal belacan biasa je... Coz tak best so..takde gambar la yek.


Nak try ayam penyet tempat lain pulak pasni... 

IKEA



Hari ini dalam sejarah aku g melawat IKEA.
Biasa lalu depan jek tak teringin pun nak singgah.
Dah tertanam dalam otak aku ni IKEA tempat untuk orang2 yang dah kawen jek.

Tapi tadi teringin plak nak jamu mata kat situ
(Practice jadi orang2 yang dah kawen la konon).

Memang interesting gilerr. Kalau orang yang pernah pergi mesti tau konsepnya. Show room yek bukan cam shopping complex yang kita biasa pergi. Susun barang banyak2 then pilih. Bosan. Kat sini dia dah susun set bedroom, living room, kitchen etc... So die tolong kita generate idea camne nak decorate rumah kite sendiri. Tak la blur2 nak wat concept ape..kaler ape...etc.


Macam2 idea kat dalam pale otak aku tadi.
Nak living room camni...nak bedroom cenggitu...bla bla bla...
(Imaginasi terlampau).


Aku suka basic colour black n white. Modern, simple tp cantik!



Tak sabar rasenye nak berumah tangga ada rumah sendiri... 


 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help