Ayam Penyet



Terliur bila teringat..huhuuu
Aku baru try 3 kali ayam penyet ni.



1st time makan, Ayam Penyet Wong Solo. Sambal die memang pedas tahap membunuh. Keluar air mata, air idung...segala jenis air la.. (air yg berkenaan jela..)


2nd time, Ayam Penyet Api. Pedas gak sambal dia tapi tak macam yg 1st tadi. Aku rase aku prefer ni la coz ulam dia lagi mewah. Empal daging sini pun sedap gak! Harga pun murah dari Wong Solo.


3rd time, ayam penyet Ani Sup Utara. Yang ni totally out. Tak macam ayam penyet pun. Macam ayam goreng berempah je. Sambal die pun tak best. Sambal belacan biasa je... Coz tak best so..takde gambar la yek.


Nak try ayam penyet tempat lain pulak pasni... 

3 comments:

Shukjessa said...

N ko tak try ayam penyet shah alam tu ke? yg dekat2 dgn wisma jakel, sebelah dgn JM beriani. best gak ayam penyet situ. yg aku tak prefer servis je la slow, makanan die superb!!!

futbolmaster said...

syuk yg 2nd tu ..tu la kedai yg ko makan tuh

Cik N said...

Betul la tu syuk. Aym penyet api tu sblh JM beriyani. Yg wong solo tu belakang cket..tp area situ gak...

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help