Lepas geram version tuan rumah kedarung


Semalam sinki umah ni rosak.
Baru2 masuk umah ni memang flow air kat sink tu slow. Lepas dalam 4 bulan tersumbat. Biasela me n my frenz akan curah air panas untuk larutkan lemak2 yang clog tu.
Semalam pagi after prepare breakfast aku curah lagi air panas. Cam biase la flow akan jadi laju. xde masalah. Then tengahari aku kuar. Balik tu aku ke dapur n kaki aku basah!
Dapur banjir!
Air menitik dari saluran bawah sink. Tengok2 dalam sink penuh giler air.
Tibe2 aku musykil. B4 kuar kan ke dah clear sink ni. Ade la makhluk yang membuat onar ni pastu tak reti nak betulkan. Akupun tadah air tu dengan baldi n keringkan dapur yang basah tu.
Sakit ati tyme2 aku byk keje tyme tu plk die nak tersumbat.
Malam, ketua umah bukak wat pape yang patut. Conform tak dapat diselamatkan.

Tengahri tadi aku call tuan umah
Evn housemate aku dah remind die tu susah cket but aku try gak.
Waktu aku call tu die kate tgu 'abang' die free datang tengok.
Aku dah gtau if possible die kene dtg betulkan dalam minggu ni gak.
Kalau tak aku cari orang betulkan and tolak sewa next month.
Memang sakit ati la..aku call die jawab cam nak tak nak je.
Accept la coz suare macam baru bangun tidor. Aku kacau die tido la tu.
Bile aku SMS die tak reply.
Tunggu sapai sabtu. Kalau takde feedback aku wat pape yang patut.


2 comments:

futbolmaster said...

ganyang sama tuan rumah tu..huhu

Cik N said...

ade rancangan lagi jahat tapi..terbiar berlegar2 dalam kepale jek..

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help