Male PMS


Biasa kalau perempuan moody mesti orang kate period la tu/ PMS kowt ayat budak skema...
Ade gak laki yang camtu. Tapi tak ramai yang nak mengaku. Control macho. Tanak dilabel sebagai lelaki emo..;p

Lelaki pun ade PMS (Premenstrual Syndrome) gak tapi namenye lain la sikit.
IMS (Irritable Male Syndrome).




If women suffer PMS monthly, men x kire mase. Ikut suka depa ja...bila nak mai. IMS ni caused by drop of male testosterone hormone. Antara symptom2nye:


  • marah, normal jer laki mmg tak sabau
  • sensitive terlampau, orang lambat reply message pun dah sentap
  • sentiasa sakit ati, tak pasal2 cari pasal gn orang
  • sakit belakang
  • sakit kepala
  • sakit perut (cramps)
  • sexual dysfunction, aiiyoookkk!!

Cara rawatan or prevention lebih kurang sama je dengan PMS:
  • jumpa doctor, makan ubat
  • diet seimbang, esp. calorie effect testosterone level kurang takle lebih pun jangan
  • jgn amek alcohol berlebihan (non-muslim)
  • rehat secukupnya, jgn terlebih plk asyik melengkau cam ulau
  • tidur cukup, 8jam is d best.
  • kurangkan stress, buat benda2 best. d best way senyum la jangan nak serius memanjang. konon macho tapi kalau dah mencuke memanjang hancur beb!
~pesanan dari dr N yg tak bertauliah kepada kaum hawa...fahamilah kaum adam. kepada kaum adam sesungguhnya kite same je...takde maknenye nak kutuk pompuan lebey2...ceeiittt!!~


4 comments:

Forever Me said...

ko amik exam pe harni?..pasal men ony oms ke?..hahahah men n pms..hmm sounds better..hihihi

Cik N said...

arini paper HRM.
saje jek wt en3 ni waktu xde keje...;)

msanissyahirah said...

IMS selalu terjadi kat lelaki..
boleh kate hari2 kene pun de gak..
ade yang 2 hari sekali..

ikut orang...

hihihi...

Cik N said...

msanissyahirah:.....waahhh 2 ari sekali?? dasyat tu. jenuh la nk melayan...huhuu

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help