Rokok dan jantina..




"Benci betul tengok pmpuan isap rokok"
"Nape?"
"Tak sopan betul"

Ape bezanya kalau laki isap rokok?
Sopan sangat la?

Dgn riak takbur sombong lg bongkak
slumber jek duk hembus asap berkepul2 di khalayak ramai.
Depan budak2, depan pregnant women.
Kalau laki yg isap rokok tu sopan sgt g r merokok sorok2
bwh jambatan ke, dlm tangki najis ke tempat yg xde org lain.


Aku bkn menyokong wanita merokok.
Tapi aku nak betulkan statement yg meletakkan jantina khusus pd perokok.

Rokok diharamkan pada wanita sebab keselamatan dan pembaziran
Sama je hukumnya dengan lelaki. Tak pilih jantina.
So tolong kalau nak kutuk smokers perempuan
Jgn bg alasan bodoh camtu
Sound direct je..

Smokers ni loser. Dah baik2 idup nak bunuh diri.
Ade duit lebih senang2 nak bakar.
Useless.

p/s: smokers yg bc ni sorry aku mmg benci bila korg merokok. tapi aku x benci korg. tlg faham.

7 comments:

futbolmaster said...

setuju! smokers are losers! go to hell on ur own!

Cik N said...

arrghhhh!!! susahnye nak suh abang sndri berenti merokok :f:

seorang AKU said...

disebabkan pmpn sgt lah jrg isap rokok. jadi 2 adelah mende yg xbape org tgk. jadi mende 2 jadik cam krg sopan. hehe

cEro said...

haha, basically rokok n jantina 2 hal berbeza...
mgkin sbb pompuan patut mencerminkan kelembutan dan kesopanan..
tu yg bile nmpk pompuan rokok byk yg melatah...

aku respek pompuan...
tp dlm sume pompuan tu, pompuan merokok di bawah skali..
lebey bawah dr taraf pompuan rampas laki org...
sbb at least pompuan perampas tu still ada keperempuanannya...

n a t h said...

byk dh perempuan merokok sekarang ni.

theSkycrapper said...

hehe..mampu gelak je N, sebab aku antara org yg benci ppuan merokok, tapi x kisah laki merokok..hohoho

shukjessa said...

kihkuhkuhkuh...

die cani la...

kalo korg penah denga satu ayat 'lelaki buat nampak baik, perempuan buat nampak lagi baik'

so kalo dikontrakan

'lelaki buat nampak teruk (hisap rokok), perempuan buat teruk kuasa dua' hahaha.

serius ayat tu aku penah dengar dari mulut orang yang berilmu bukan aku buat2 (kuasa dua tu je la)

kesimpulannya, perempuan buat la better dari lelaki, orang akan puji lebih. buat jahat walau sikit orang akan kutuk kaw2 punya! hukum alam...

lagipon utk ape perempuan nak hisap rokok? adakah untuk menjadi 'sampah' seperti sesetengah golongan lelaki yang smoke? so jgn lowkan diri anda~~

perempuan tak perlu nampak cool or macho, sebab diorg perlu nampak perempuan, insan yang dijadikan dari tulang rusuk Adam yang bengkok =) (ape daaa aku merepek hehe)

p.s: smokerz is a killer. Arwah abah aku meninggal sebab rokok. Arwah nenek sdare aku meninggal pun sebab kesan asap rokok orang yang merokok! And aku pernah sound sorg pakcik direct sebab smoke depan biji mate aku, mujur aku tak tomoi je~!! (sori mcm biase komen aku akan jadi karangan haha)

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help