Desperate!


Desperate giler nak berenti kerja ni.
Aku rasa keselamatan dan kesihatan aku terganggu

Jumaat dan Sabtu minggu lepas
Aku di geli-gelikan oleh seekor tikus bunting
yang sibuk membawa perut ke sana ke mari
sambil membuat bunyi yang menggeletek gegendang telinga.

Ntah bila agaknya aku panjat kerusi
Sedar2 dah duduk bersimpuh penuh ayu atas meja.
Bila makcik cleaner dan cik QC yang gagah cuba membantu
Mak menti menikuskan diri.
Tak dapat dikesan!

Pagi ni sampai2 je lab aku on air-cond
Penghawa dingin brand carrier tu seperti tersekat.
Mengapakah??

Tiba-tiba...
Seekor cicak gebu terjelupuk di depan mata
Dia cedera parah!!!
Amit amit jabang baik ojo kaget!

8 comments:

futbolmaster said...

huhuhu, company tu xder hr ke?
hahaha

Cik N said...

xde...dah berenti bln lepas. say xde tempat mengadu nih sedey2 ish3... ;(

enjelinajolipit said...

hahahaha! gile penuh thrill tempat keje. agak2 edis ade tak terbang ke sane ke mari. dan jugak lipas...

cEro said...

hahahaha, adventurous sungguh tmpat keje ko...
dh mcam crocodile hunter dah..

Cik N said...

jelina: lipas la yg mula2 muncul duk berumahtangga dalam kabinet. lps buh ubt gegat sume bermastautin ke tpt len. nseb bek edis xde..huhuu

Cik N said...

cEro: tau xpe... sbb tu skrg aku jd job hunter..huhuu cpt la dpt keje lain yg lg best!

CikOd said...

cik N
KAT KUHITTO nak pakai ramai org keje...try la apply..

Cik N said...

CikOd: Thanx alot! ;)

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help