Incubator

Ciptaan adik aku.
Fungsinya...


Untuk eramkan telur ayam kampung
Maklum le ibu muda lepas bertelur tinggal
Tau nak enjoy jer...





10 comments:

shukjessa said...

hehe dasat gak adek ko wat incubator

actually kalo korg pernah tgk diskaberi channel dulu2 ade tunjuk test pasal telur ayam fresh dengan yang dijual di pasaraya. kalo eram adakah yg pasaraya punya boleh menetas.

dan agak tkejut gak sbb ble menetas huahaha (jakun sikit)

kalo letak telur ayam dalam incubator lab agak2 kuar ape ye? ayam ke ayam mutant? huahaha

theSkycrapper said...

N..selamat kembali..lampu ape ye kau pkai?..

cEro said...

hebat!!!
pinjam boleh??
boleh wat bisnes anak ayam..
aku slaku bapak ayam...

Cik N said...

shuk: adik aku kate nak eram telur yg belum basuh. kalau dah kene air dah sejuk susah cket. silap2 jd telur tembelang jer...huhuu

incubator lab bkn kedap udara ke syuk? cam bahaya jek cz x perasan kalau2 dah menetas. mati plk ank aym tu...

Cik N said...

skycrapper: slmt2 byk cabaran d gua tempurung tu.

ntah ek yg aku nampak cam lampu biase bulat kale kuning tu. lupe plak nak tanye. just tanye mane die dpt sensor utk temperature jek..

Cik N said...

cEro: haha..boleh2 smlm dah menetas dah 1 tp lupe plk nak snap. t aku update.

futbolmaster said...

....

mama izzti said...

aku bini perokok asal bole terasa erk?huk..laki aku kalo xisap rokok xle kuar idea..so xle larang dia benti rokok nnt dia blur..nak tanya baju mana yg lawa pun xle..hahak..tp yang pasti dia xisap rokok dlm umah...

mama izzti said...

alamak aku komen slh post erk?alamak malunyer..

Cik N said...

hahahhaaa....xpe baru2 mmg camtu.

isap jauh2 xpe..yela xkan x kesian gn bini n baby...

org yg xde kene mengena mmg suke terase...yg berkaitan buat dno jek..haha

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help