TESCO menipu?


 [sekadar gambar hiasan..]

On Saturday aku ke TESCO Shah Alam.
Dah survey harga barang ni
[tak perlu disebut la ye]
Seminggu yang lepas.
Harga masih sama RM24.90.
So aku decide beli 2.
COngak2 total dalam RM50.

Bile bayar kat kaunter
Total jadi dalam RM80 coz harga barang tu RM39.90
Pelik. Dengan dahi kerut2 aku hulur gak RM80.
Taknak kecoh.
But aku masuk balik n cek semula harga.

Baru aku perasan tag price salah.
Hampir semua barang kat department tu tag price tak bertukar.
Aku bengang rasa tertipu
Walaupun dorang kate dorg tak tipu.
RM50 dan RM80
Untuk orang macam aku banyak bezenye.

Aku report kat staff
Alasan: Department tu xde orang jaga.
Kalau ade shopping kedai runcit boleh la bagi alasan tu.
Ni TESCO.

1st tyme jadi kat aku tak tau nak buat ape xcept refund.
Kalau korang ape korang buat??

9 comments:

theSkycrapper said...

aku bakar tesco tu!..bakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar!...hahahahahaha..ntah la N..rasanya aku x buat pape..sebab x tau nak buat ape & ape aku patut buat..

Cik N said...

ade gak rase nk bakar tp bsr sgt kowt x cukup bhn bakar..:p

enjelinajolipit said...

kalo pitt, dia pulang time2 tu jugak. hahah! even cili padi yg telebih timbangan.

cEro said...

wat repot kt kpdnhep...
pastu antar surat kt paper mcam utusan ke, berita harian ke...
pastu repot kt news@tv3.com.my

hahaha,
gambar tu yg mahal tu...
"Nice ass" kata Rowell...

Cik N said...

enjelinajolie: lambat pickup tu yg cam x terfikir nk pulang tyme tu..lps cek baru pulang

Cik N said...

enjelinajolie: lambat pickup tu yg cam x terfikir nk pulang tyme tu..lps cek baru pulang

Cik N said...

cEro: waahhh!!! gilerr r...haha
yg tu jgn lerr usyar lebey2 t blog aku blacklist plk..huhuu

futbolmaster said...

lili siot!

Cik N said...

futbolmaster: tu la lili...kalau x bkn lili namenyer.. ;)

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help