Ajaran Sesat


Info mngenai ajaran sesat.

Ajaran yang mesti dipatuhi oleh pengikut:

  • Zikir je tak payah sembahyang.

  • Mandi air yassin untuk menyucikan diri.

  • Pengikut adalah pilihan Allah.
  • Guru adalah Nabi dan Rasul.

  • Ingat muka guru = ingat Allah.

  • Pengikut kena bagi zakat tahunan kpd guru dan zakat pendapatan tiap2 bulan.

  • Kalau nak sucikan dosa kene bayar [contohnya RM200].

  • Kene bayar RM 1.50 kat guru sbg fidyah satu waktu sembahyang fardu yang ditinggalkan.

  • Tak boleh bercampur dengan orang luar sebab bukan ahli adalah kafir.

  • Takleh g sembahyang kat masjid or surau sebab banyak syaitan berkumpul.

  • Takyah g Umrah. Pegi je kolam ikan kat Melaka dlm 2-3ari. Tu dah dikira same dgn Umrah.

  • Takyah g haji ke Makkah sebab duk kat dimarkas je dah disahkan sebagai haji.

  •  Sambut di markas dgn guru sebab arii raya semua Nabi, Rasul malaikat Jibrail  turun ke markas sambut raya sama2.
 Kerajaan Langit Ayah Pin


Persoalannya:
Kenapa masih sesat walaupun dah banyak aduan dan kes dibongkar??


9 comments:

cEro said...

dah terang terangan tak masuk akal dan sesat..
knape ade gak yg nk ikut??
hm, the power of public speaking, pengaruh org guna cakap mulut je...

Cik N said...

memang obvios la ajaran tu tak betul. aku rase orang2 tu pandai manipulate orang lain supaya tertarik nak join sama..

Legasi Piston Pecah said...

dari apa yang aku taw kebanyakkan pengikut dia dari golongan berada ek?

mungkin golongan nih kurang pengetahuan mengenai agama islam dan ingin belajar tetapi telah disesatkan oleh mereka-mereka yang tidak bertanggungjawab...

lagi satu ayah pin nih pandai..dia keluar agama islam dan menyatakan ajaran dia ajaran ayah pin..sebab tu susah nak tangkap dia..harap-harap bila masa dia akan dikembalikan kepada ALLAH S.W.T,semua pengikut dia akan sedar bahawa ayah pin cumalah manusia biasa....

insyaaallah..

shukjessa said...

nak kate tak logik, mmg tak logik tapi orang still ikut.

nak kate tak pandai, yang mengikutnye bukan calang-calang orang, ada yang lepasan universiti pun.

nak kate tak pandai agama? ada yang bergelar ustazah lepasan al azhar lagi. tapi kenapa masih terpesong?

tanya iman, tanya diri, kalau nama agamamu Islam sudah diajarkan untuk menuntut ilmu carilah di rumah-rumah Allah yakni masjid atau surau.

dan kalo nak cari guru pun carilah yang memang diiktiraf sahihnya dia seorang guru agama yang bertauliah.

dan cari agama bukan cari jalan mudah. kalau dosa boleh diampunkan dengan duit, maknanya orang kayalah paling suci dan banyak pahala

theSkycrapper said...

Stuju dgn syuk..dl Al-Quran pun dah state, kalau x tau belajar lah pada yg ahli..means, make sure org tu betul2 layak utk mengajar dl..Kalau ada pape yg mushkil, p je la Jab Agama, nak gedik2 p follow org sesat tu wat pe..hish..

enjelinajolipit said...

bukan TUHAN die ade fesbuk ke? siap profile pic surat murtad lagi. gile ah :f:

futbolmaster said...

Islam itu Mudah. Janganlah jadi orang2 yg tersesat didalamnya.

Cik N said...

Jelina: yeke?? ape name aku nak add. haha..

Cik N said...

Bende ni serius. Katakanla sorg Mislim tu dah terpesong@murtad. Pastu tibe2 xcident then mati. Tak berjaya diselamatkan..nauzubillah..

Jangan la ada saudara2 kita yang jadi camtu. Kalau nampak pelik je tu cepat2 la usahakan pape yg patut supaya pulang ke jln yg benar...

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help