Opinion PLEASE



Aku dapat offer keje
Dari company yang produce product berasaskan herba
Company ni lame dah...
Product pun dah byk.


Ade maajun n kapsul
Manjakani, tongkat ali, kacip fatimah, mas cotek
Jus mengkudu
Balm serai, minyak kayu putih etc.
n aku selalu gak dengar iklan product2 die kat radio.

Aku memang suka keje tu
n location pun dekat dgn rumah
masalahnye...

Position         : MICROBIOGIST (bukan lab assistant)
Basic Salary  : RM 1,200

Ok ke gaji tu dgn kelulusan yang aku ade?
Then aku xde lab assistant
Lab tu 100% bawah kawalan aku sorg
Atau dalam ayat lain
Everything kene buat sendiri

Korang rase patut ke aku accept keje tu?

I REALLY APPRECIATE YOUR OPINION







19 comments:

futbolmaster said...

ish3 xpatut....

LiAnA said...

kalau nk kumpul pengalaman sambil cari keje lain bolehlah.. if dh takder offer other job..

cuma kena kiralah budget hari2 dgn gaji byk tu.. mampu ke tanggung sumer

smart nobita said...

pendapat wani..kalau nk cari pengalaman tu ok la..g pon dekat ngan umah..budget bleh safe kt situ..then xde lab asst, byk bnda la bleh blajar sdiri..lebih independent..pasni if nk mintak keje tmpt lain..strong sket r basic experiance 2..huhu..pndpt sy saje..lagi pn..besenye new staff, dorg akan train dulu..x kan suruh buat testing..base on pengalaman wani la keje kt kilang..kt b.braun dulu..huhu..pas tu dorg akan test..if lulus test tu baru dorg lepaskan kak n keje sorg2 ~alamak! terlebih sudah

cEro said...

aku tak pndai bg pndpat,
namun, keje patut berdasrkan minat..
kalo ko rase xde lab asst ko mampu wat, amik laa..
tp kalo ko rase xde lab asst ko akn tensen sbb keje byk, sila consider keje len..
owh ye, taklah ke bincg dgn boss suro amik lab asst??

enjelinajolipit said...

taktau mau kasi pendapat mcm mana. ikut minat la. kadang2 minat pon bole spoil bile tengok angka gaji yg x seberapa. if rasa cukup dengan digit2 tu, ambikla. s pengalaman.

theSkycrapper said...

N..aku mcm org lain jgk..kalau rasa nak experience boleh je ambik post tu..mcm ckp wani, kau boleh independent dlm tu..tapi pasal gaji tu aku rasa mcm x patut je..tapi papepun kalu rasa lagi worth dari kerja skrg, p je la..mana tau rezki kau dkt tmpt baru tu.. sekian..

theSkycrapper said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Beb...ok jugak keje tu utk cari xperience...at least ko bleh gilap skill microbiology ko yg dah consider lme tggl tu, heeehee...tp tgk gaji cm cket..tp kalo bajet2 solo bleh hidup gak...then apply le keje2 len...ada rezki, mesti dpt keje yg ok pny...kt c2 xde elaun2 lain ke?

Cik N said...

futbolmaster: payment memang x patut..hukhuk

Liana: tu la kire2 duit myk..mkn etc. cam cukup2 jek..payah gak tu. t tension plk keje coz xdpt shopping kan.. :p

Cik N said...

one-ny: dulu diorang ade microbiologist tp dh berenti. lame diorg x cari replacement. skrg mmg betul2 nk gune.
ms interview diorg mmg tanye betul2 akak boleh x keje sndri. tau x procedure start dr media prep. serial dilution, plate..smpi la final result n sterilization used media.
xsure la sape n train akak coz yg tau psl lab n product processing cume sorg jek yg lain staff management n operator. rase cam berat jek tugas tu..

Cik N said...

cEro: aku mmg minat wt keje2 lab. microbiologist tu mmg title idaman aku. susah tu nk dpt chance mcm ni..

psl lab assistant aku x rase boleh request. company ni aku tgk care die mmg nk minimizekan coz serendah yg mungkin

Cik N said...

enjelinajolie: yup2 duit tu boleh mengubah minat seseorang..huahuahua

Cik N said...

skyscrapper: mmg better dr keje skrg ni...confius2 tatau la. kalau gaji up cket aku xdela pk byk2 camni..hukhuk
adooi keliru sungguh beta nih (~_~)

Cik N said...

anonym: elaun ade tp x cnfm lg bape. rm50 kot..hhuk hopefully lbey la bley support duit myk n topup.. :p

madshark said...

pertama sekali bila keje company, adakah company tersebut stabil..yang lama tak semestinya stabil, yang baru tak semestinya goyah..wat reference..yang kedua pendapatan..?ekonomi skrg makin mencabar..walaupun ekonomi malaysia semakin pulih, tapi harga barangan skrg dah tinggi= kos hidup tinggi..you are degree holder..you should deserve better..that's my opinion

madshark said...

pertama sekali bila keje company, adakah company tersebut stabil..yang lama tak semestinya stabil, yang baru tak semestinya goyah..wat reference..yang kedua pendapatan..?ekonomi skrg makin mencabar..walaupun ekonomi malaysia semakin pulih, tapi harga barangan skrg dah tinggi= kos hidup tinggi..you are degree holder..you should deserve better..that's my opinion

Cik N said...

madshark: thanx...betul la tu. rase cam x cukup je ape yg dorg nk bg tu. patut boleh dpt lebih. tapi kalau xde offer dr tempat lain parah gak tu...huhuuu

futbolmaster said...

setuju dgn madshark

benbes said...

what language is this, just wondering.
guild guitar

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help