My decision...



Lepas tido selama 9 jam 39 minit
[mentang2 la arini off tido cam tanak bangun je]
Possibility utk aku accept keje tu just 68%

Based on opinion dr mereka2 yg prihatin
[Thank u very much!]
I know mmg bgus gain xperience dulu
Then boleh demand bile apply tempat lain.
But still i nid money to keep survive n live happily...
So rasenye duit jatuh no 2 lps minat.
[Aku memang mata duitan ]


Semalam aku dah buat calculation.
Lepas tolak semua keperluan asas
Aku ade baki lagi tp sangat2 sikit
Just imagine if suddenly
Aku sakit
Or something happen to my family
Motor or keter yg aku gune rosak ke
Mane nak cekau duit?

Shopping??
Jangan harapla...

Dating...??



13 comments:

chugie said...

emmm mula dari bawah dik.. xpe lah, take it as an experience k.. next time bleh try another job yg offer more than this. Pe pun, musti menyimpan skit tuk emergency case!

futbolmaster said...

=(

Cik N said...

chugie: cnfm kak xdpt nk menyimpan kalau gaji cenggitu. dgn utang ptptn lagi...nanges la (T_T)


futbolmaster: ;-(

enjelinajolipit said...

tau takpe. skarang kena demand. bukan pilih kerja. tp memang xleh hidup kalo gaji macam tu. ptptn tu pon. awat bagi org utang tah. halalkan je la

futbolmaster said...

setuju ngn enjelinajolipit! =D

Cik N said...

enjelinajolie: betul3...takkan la keje nk sara diri sndri je..nk gak huloq kat mak pak terchenta...

futbolmaster said...

zaman dah berubah. huhu. cost hidup semakin tinggi dari hari ke hari

theSkycrapper said...

stuju dgn angelinajoliepit!..halal kan je..kan..kan..xpe la N..kalau kau rasa x nak, xpyh ambik..yang kerja nnt pun kau jgk kan..so, kalu rasa berat nak ambik, x pyh..nnt dah amek post tu, br nak menyesal susah..tapi elok fikir2kan lagi ya..

smart nobita said...

68%..tinggi gak tu..huhu..xpe la..mule dr bawah..slow2 naik..if jatuh..x sakit sgt..kate nk diet..so kurangkan spend tuk mkn..hope bile jumpe kak n nnt..kak n lg kurus dr wani! aha..

Rocket_sabah said...

biasalah kalau gaji RM10k pun rasa tak cukup.betul tak ?

tanaktama said...

do it for the sake of experience la...its not like u will stay there forever.u still cn apply for other job while keje.dah confirm ke dpt?

Cik N said...

futbolmaster: ya..ur ryte. but spending kat muar tak la sebanyak kt kl kot..


skyscrapper: aku ni sebenarnye tak pandai tolak rezeki...hukhuk

Cik N said...

smart nobita: gilerr nak kurus dari wanie? wanie tu dh mcm walking skeleton ok.. oopppss terlebih sudaa..:p


tanaktama: yup i'v md my decision already.. :)

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help