Cam biasela
1 arini ade customer datang tempat keje aku

Lelaki
Berkulit cerah
Berkumis

Tinggi lampai
Berseluar jeans dan memakai jersey biru.
Sorang2 je tak bawak girlfriend or boyfriend.

Semuanya normal.
Macam lelaki2 yang lain.
Cuma agak curious la coz die asyik senyum...
Angguk2 kepala...
Banyak guna isyarat tangan
Cakap pun bisik2 je.
Tp aku tak dapat tangkap langsung ape yang die duk bisik2 tu.

Bila urusan hampir selesai
Dia tunjuk jam tangan die.
Aku faham die nak tau bape lame die kene tunggu.

Aku dah ulang 2 kali
Tapi dia tak dapat ape yang aku nak sampaikan.
Then die bagi kertas dan pen suruh aku tulis kat situ.

'15 minit'



Dia tak boleh bercakap.
Dia tak dapat mendengar.
Tapi dia boleh hidup normal macam orang lain.
And aku rase lebih senang berurusan dengan dia dari normal person.
Tak cerewet.

Indipendent.
Tu yang aku paling kagum.


7 comments:

shukjessa said...

apekah?

enjelinajolipit said...

hemmm........buat je la isyarat tangan

theSkycrapper said...

ya!...aku pun..senang berurusan dgn diorang..tapi org dkt mane2 pun sama kan..ada yang baik ada yang x betul..N, kau kerja mana skrg?.

futbolmaster said...

hachum!

Cik N said...

shuk: tak faham kah? =D

enjelinajolie: 15min nak buat cane ek?

Cik N said...

skyscrapper: manusia mmg macam2. baik buruk x bergantung pada bangsa atau agama tapi individu tu sndri. ade r...sgn r nk gtau keje sengal2 ni..

Cik N said...

futbolmaster: ape maksud tu? (^_^)

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help