Wanita hidap barah payudara lebih rela mati


Tu tajuk berita yang aku sempat baca pagi ni.

Sebab??

Taknak hidup terseksa
Jiwa tertekan
Bila suami cari perempuan lain.

Aku pasti tak semua lelaki macam tu
Kahwin semata-mata kerana tarikan luaran
Dan aku pasti
Orang lelaki ni kalau dah 'merenyam'
isteri sihat walafiatpun die g cari lain...
 

9 comments:

enjelinajolipit said...

cuba laki yg kena breast cancer. baru dia tau macam mana kot. gatai!

chugie said...

emm kesian, ini lah lumrah hidup.. bila manis, di sayang.. bila pahit, dibuang..

futbolmaster said...

ish3

Cik N said...

enjelinajoli: cam x best jek laki kene breast cancer. cancer prostat baru best kowt. hukhuk (utk lelaki durjana sahaja)

theSkycrapper said...

mcm N ckp..bukan semua laki mcmtu..rmai je laki yang still jaga wife die, even wife dia cancer ape pun..
but for those yang durjana dkt luar tu (laki @ ppuan)..igt la, hidup ni x lama..sedar lah..

Cik N said...

chugie: sebenarnyekan..bende yang pahit tu la yang baik utk kesihatan

futbolmaster: speechless ke??

Cik N said...

skyscrapper: yup! skrg ni Tuhan byr cash je kt dunia takyah tgu akhirat...

shukjessa said...

kene cancer atau apa2 bukan alasan untuk patah semangat. mungkin ada orang yang lebih teruk kena cancer dari kita, so kena fight untuk hidup.

dari apa yg aku pernah dengar, Tuhan nak uji dan bersihkan dosa kita melalui sakit dan ujian, so kena terima dan redha :)

Cik N said...

shukjessa:

yup betul3.
ustaz aku penah kate org yang selalu sakit ni sentiasa dalam pemerhatian DIA so bila sakit jangan la mengeluh, salahkan takdir sebaliknya lebih dekatkan diri kepadaNya...

But still support dr orang2 sekeliling esp. yg tersayang memainkan peranan... ;)

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help