Nasi vs roti




Kenapa
Orang barat hidup gembira tanpa nasi
Tapi orang Malaysia tak bahagia hidup berbekalkan roti?
 Salah satu set menu d Laksa Shake.
Ikan bakar, otak2, kerabu, sambal belacan, telur dadar. Maveles!!

11 comments:

LiAnA said...

alamakk lapar lak tgk nasi tu..

yelah sebb kita dari kecik dh dididik mkn nasi sebagai menu utama hihi.. diorg lak dr kecik dh ajar mkn roti..

futbolmaster said...

wow!!!

¶A.K.I¶ said...

wohohoh.. xpenah port laksa shake.. oowhh.. kedai 2 nama je laksa ea.. tp ad gak nasi?? kisah.. sbb aki xske laksa so xpenah nak port! hihi.. ni da taw.. pasni ley park laksa shake!

shukjessa said...

hehe pernah dengar makanan ruji? malaysia tak tanam gandum, tapi tanam padi. kalo orang malaysia yang tak makan, sape la nak makan beras yang berlambak2 dekat gudang tu. tapi amerika lagi hebat, semua diorang nak tanam, padi, beras? semua ada dan diorang nak konker sume perdagangan dunia.

orang kecoh2 tanak makan nasi, cakap gemuk la ape la, tengok la time darurat, kot tak nasi yang dibaham

p.s: ingat asal usul kita orang melayu~~

Cik N said...

Liana: betul3 kalau x makan nasi tak rase kenyang even dh mkn bende lain. tu yg pelik tu..huhuu

Cik N said...

futbolmaster: bile nk lepak lagi?? hehe....

Cik N said...

@ki: yup laksa kire main la...ade nasi n menu lain. nasi beriyani pun ade..sedap tau x rugi lepak sini. harga pun xla mahal sgt kire mampu la...yg penting berbaloi ;)

Cik N said...

syuk: ko perli aku ek. terase tau..hahahaha

betul la bersyukur dengan ape yg ade...nasi mmg sedap nk compare dengan roti..huhuu

theSkycrapper said...

hahaha..serious nya comment shukran..kalau aku, aku pilih nasi N..aku memang jenis 'lapar nasi memanjang'...sehari x dapat nasik, mula la rasa x puas..biar la mkn banyak mana pun benda lain..biar la perut dah kembung pun, tp tekak tu still rasa mcm x cukup something lagi..hahaha

Cik N said...

skyscrapper: thnx to syuk yg sentiasa bg comment yg bernas :)

aku rase bkn ko je cmtu..sume org kot..hahaha
seriously kalau 2-3ari x mkn ns mmg akn rase pelik. kalau aku nk kuruskan bdn pun aku pilih bersenam la dr diet x mkn nasi langsung cam artis selalu buat tu..
hilang nikmat hidup woooo x mkn nasi..huhuu

black_mel said...

nk cuba hidup tanpa nasi..so lepas ni kalau dpt sambung study oversea x ssh...

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help