Si TONYOK.


Korang pernah tengok kan video kat u-tube
Daging babi@aku panggil 'Tonyok' dalam bekas aluminium
Dicurahkan Coke
Then keluarlah makhluk2 dalam tu.

Loya!!
Ape perasaan korang?
Kalau Raya Qurban kambing dan lembu tak senang duduk
Tahun Baru Cina si Tonyok hilang ketenteraman.
Tiba2 permintaan tinggi
Harga pasaran melambung!
2 hari sebelum CNY
Aku balik keje lalu kat depan ladang kelapa sawit
Halmilik bukan bumiputera.
Ada 2 biji kereta, 1 lori
5-6 orang
tengah kerumun 1 makhluk yang besar dan hitam.
Upacara 'korban' sedang dilakukan.
Dorang ni mesti tak tengok video kt u-tube tu kan?

p/s: pernah dengar x kalau Si Tonyok langgar kereta tu maksudnye kete tu ade 'ong'
oink! oink!


12 comments:

futbolmaster said...

tonyok:oink2..oink2
dadibond:oooo..oink2 baa...oink2 baa...
tonyok:oink2..oink2
dadibond:giler r..oink2 baa oink2 baa...

hahahahahhahahahhaha

Cik N said...

hebat tu boleh communicate gn tonyok!

*dadibond bukan nama sebenar

enjelinajolipit said...

tonyok kale itam ke kale pink?

Cik N said...

enjelinajolie:
kale itam. bkn yg comel2 tu yg ganas. dorang tangkap yang dalam ladang tu kot..besar punyer..!!!

chugie said...

eee yark! tonyok.. geli geli geleman aku!

shukjessa said...

si itam dgn si pink, si itam lagi tinggi demand di pasaran maybe tekstur daging dan rasa yang lebih manis (maybe la sbb liar kan).

tu cerita di u tube, tapi kalo tgk cerita di astro di channel 703 dgn 707 yang byknye tayang pasal si itam dan si pink nih, bila dah jadikan bakon, sosej, ribs, kaki, dan macam2 part yang pada diorg sgt2 menyelerakan. so takble nak wat ape la, sebab satu dunia consume mende alah ni macam kita consume lembu dgn kambing. cuma diorg kata daging tonyok ni lebih lemak dan lagi bes dari daging lembu dan yang sewaktu dengannya.

p.s: benda yg sedap sgt tu la paling mudarat ye tak?

theSkycrapper said...

kesian si tonyok..haha..aku 1st baca tajuk post kau ni, aku igt kau nak crita pasal tomok..hahahaha..kesian tomok jugak..ape la nama nak sama dah dgn si tonyok..

Cik N said...

chugie: pernah tgk ank tonyok pink? cute tau! hahaha...

Cik N said...

syuk: aku smpi skrg ni kalau mkn sosej teringat kes wrapper luar dr gelatin tonyok tu. hilang selera. nsb bek ade sosej yg xde kulit luar...huhuuu

lemak2 ni besenye mmg sedap. lemak berkrim disukai ramai...:)

Cik N said...

skyscrapper: hahahaha sengal r ko ni... ttbe aku cnfius tomok tumpang popularity tonyok atau tonyok tumpang popularity tomok?? hahhaahha...

shukjessa said...

xpe N, kalo gusar sgt ble buat sendiri je sosej tu, xpaya pakai skin pon. dkt intenet blambak orang ade resipi sosej tanpa kulit hehe

Cik N said...

owh bley wt sndri ke? haha cian aku xtau...
bagus r ko syuk pandai masak. yang penting rajin nak masak. sng t nk jaga bini ms dlm pantang..hehehe

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help