Dialog Pekan Kecil






Pelanggan:
Pos ape yang paling cepat sampai?
Nak pos surat ni, nak sampai sane cepat.

Staff Pos Malaysia:
Pos express boleh, pos laju pun boleh.

Pelanggan:
Mane paling cepat sampai?

Staff Pos Malaysia:
Same je.... Pos laju la senang.

Pelanggan yang naif, kurang pendedahan tentang sistem pos Malaysia...menurut sahaja cadangan Staff Pos Malaysia yang cam %^&$# tu.

Kalau pos express & pos laju same je sampainye
Kenapa nak adakan dua bende tu?
Bukan ke kat pos express tu dah tertulis
'Dijamin sampai esok'

p/s utk staff pos malaysia:
ko kencing orang tua ek....amalkan la selalu kalau rase nak kene penyakit kencing berdarah!!

7 comments:

futbolmaster said...

xper..sabar2 whut goes around comes around

LiAnA said...

hehehe sabor.. yg ku tau pos laju boleh hantar barang besar/kecik atau surat..org kena sign before terima.. yang pos express biasa guna envelop tu.. tak perlu sign penerima..

itu yg ku tau ler.. sebab mmg biasa guna kedua-dua ni ;-)

enjelinajolipit said...

pos laju lebih selamat la. cuma dia ade timbang2. pos laju konfem sampai ke penerima. ekspres ni dia pos pon expres, trima pon expres. no signature needed

Cik N said...

futbolmaster: sedey tau..usia sia2 ish3....(T_T)

Cik N said...

Liana & enjelinajoli:
Dlm kes ni kelajuan diutamakan. Keselamatn jatuh no 2 sbb nk kejar due date. Dah customer tu tanye mane yg cepat bukan mane yg selamat..haishhh!!

madshark said...

nak tau beza, cubabaca piagam pelanggan dan juga terma dan syarat..haha..jgn tau pakai jer..

Cik N said...

madshark: haha ko mmg serius!!

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help