Aku dianiaya.


Sepatutnye aku dapat gaji aku 4hb lepas.
Arini dah 10hb.
Aku call office. Ni ape yang diberitahu.
Staff yang dah resign gaji akan diberi dalam bentuk cek.
Before terima cek staff kene datang office sign 1 form then baru boleh dapat cek tu.
Kalau tak dapat datang bagi no fax. Company akan fax kan surat tu then staff kene sign.
Dah sign kene fax semula ke office.
Then baru company boleh post kan cek tu.
Gaji hanya akan diterima selepas 20hb February.
Memang nak mati la cina ni tau.

B4 aku resign tak pulak inform gaji akan dpt by cek.
Tak pun gtau gaji akan dapat lambat.
Tak pulak bagitau kene sign document haram jadah tu.

Kalau aku tau
Conform aku takkan resign cara baik.
Dapat gaji terus cabut lagi baik.
Resign notis 2 minggu tu bkn 2 ari ke 24 jam ke.

Aku tak faham kenapa orang resign dapat gaji lambat?
Kenapa kene bg cek bukan bank in macam biasa??

*sorry kalau bahasa tak dapat diterima.

6 comments:

futbolmaster said...

dasar kurang perikemanusiaan

LiAnA said...

uittt teruknya...biasanya last gaji dia bagi sama dgn staff lain.. boleh report tu

Mr PenyuBiru said...

mmg kes teraniaya ni.

Cik N said...

futbolmaster: dorg bukan manusia kot...

Liana: tu la pasal ni 1st tyme ni adi camni

Mr. Penyubiru: Gilerr sedey duit xde.. (T_T)

theSkycrapper said...

report je N..baru dia tau sape kau..igt dia boleh buli2 mcm tu je..hahaha..(sila baca dgn penuh emosi)..

Anonymous said...

Korang kena faham ini semua taktik,Jangan PUTUS ASAS tolong buat follow up dengan company

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help