Fogging


Sebab kes semalam
KKM datang umah fogging.



Rumah mangsa gigitan nyamuk
Dorang siap masuk dalam
Masuk dalam bilik lagi.
Fogging dalam almari.
[Aku 101% cnfom aku tutup almari baju aku sblm keluar rumah
Tapi bila masuk lepas fogging almari tu ternganga. Musykil]
Hambek ko nyamuk. Xde waris dah.



Bukan nyamuk je
Kumbang dan pepatung pun bergelimpangan
[pepatung kristal dah pakai mask so selamat]
Anak2 ayam mak aku dalam reban dah 'puyeng'



Jiran2 sume gumbira
Sebab dah lame tak fogging kampung tu.
TQ KKM sebab sy boleh tidur dengan nyenyak malam tadi
Tanpa memasang ubat nyamuk/ kelambu.
Heaven gilerr.

Sempat borak2 dengan Inspector Kesihatan
Die kate minggu ni je dah ada 2 kematian.
Aiiyookk.....
So kalau demam lebih 3 ari g jumpe doctor ye..


10 comments:

theSkycrapper said...

bagus sungguh..hebat abang2 fogging tu..semoga selamat berfogging encik2 KKM..(^.^)v

Cik N said...

@theSkycrapper

yep mereka memang hebat! ;)

cEro said...

kt kawasan umah aku, takde kes pon selalu fogging..
byk sgt kot duit kerajaan nk fogging slalu..
hehehe, baik gi fogging kt kawasan yg jarang fogging, kan??

shukjessa said...

hahhaha fogging percuma je, gi amek spray sheldtox ke baygon ke pastu bwk naik motor, tekannnnnn je sepanjang jalan hahaha

Cik N said...

@cEro

kt kg ni ade kes baru fogging. maybe sbb org kg ni x rajin nk request kot...

Cik N said...

@shukjessa

haha shuk ttbe teringat budak2 moto kg aku yg nek moto ekzos kuar asap tebal sebijik cam fogging ;p

~♥ iella ♥~ said...

denggi ker..??sy demam dh lebih 3 ari..tp macam nk baik dah.(tiba2 jer jd baik)takutt...

luvly teddy said...

seksa tau klu kena denggi....
aq kena kat asrama.....
da smggu demam br g hospital...
dok wad smpai 3 ari...

p/s:atr simptom dia ialah demam yg skejap rasa trlalu panas n then trlalu sejuk.....muntah2...dehydration....tanda2 merah pd bdn...

Cik N said...

@~♥ iella ♥~

jgn buat2 baik plk..kalau still demam g la clinic cek darah tu. t kalau dh teruk susah..

Cik N said...

@luvly teddy

2 r awal2 kene g cek. aku ni penakut kalau kene duk ward taktau r cane...huhuuu

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help