Pukul 4 pagi..


Aku terjaga.
Dalam mamai2 tu otak ni duk fikir
Hati berkata-kata...

'Sapela yang tak reti tido ni'
'Main ketuk2 plak malam2 buta ni'

Tangan meraba2 cari handphone.
4.15 am.
Sedar sepenuhnya...

'Tu bunyi lesung...'



Teringat masa kecik2
Mak bangun awal2 pagi
Sediakan masakan panas untuk anak2 sahur
Tapi anak2 liat nak bangun makan.
Padahal tinggal makan je pun...
Tu ok lagi.


The worse...ada jugak anak2 yang marah sebab kene kejut tengah sedap2 tido.
Marah conform la dengan suara tinggi.
Hukumnya?? Fikir la sendri...


Akupun akan jadi ibu 1 ari nanti..Insyaallah...
Tapi..larat ke aku nak bangun prepare sahur untuk anak/anak2 dan ...??


6 comments:

Shukjessa said...

sahur tu kan sunnah nabi =)

theSkycrapper said...

tanggungjawab N..kalau dh ada husband, dh ada anak sure kau akan laratkan jugak..kan?..^^v

futbolmaster said...

hoho..jauh pk..~

Cik N said...

@Shukjessa

Betul...tp nk bagun sahur full 30 ari tu mcm...phm2 sndri la..hehee

Cik N said...

@theSkycrapper

Ye kot...nasib bek laki aku bangun prepare sahur..hahahaha :p

Cik N said...

@futbolmaster

4-5 tahun tu xde la jauh mane pun...:p

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help