Jabatan Pendaftaran Negara



Tajuk skema jek...

Cuti arini ingatkan dpt rest tapi tak pun...
Kisahnye pagi tadi aku g bank nk buka akaun baru.
Tapi MyKad rejected coz cip rosak.
Xle proceed selagi x renew. Hampeh tul la.



 Terpaksa ke JPN untuk renew MyKad.



Tengok tu tak sengaja rosak pun kene bayar RM10.
Mata duitan sungguh [mengata diri sndri]

Tension jek. Mmg xberkualiti la MyKad ni.
Baru 5 tahun gune. Kad bank ni haaa lagi lame tak rosak2 pun.


Ramai plak org arini. Maklumla cuti sekolah..
Masing2 bwk anak buat MyKad.
Yg buat MyKad sorg jek tp dtg 1 famly.
Bg moral support..


Tengokla bercinta nak tgu sampai turn aku tu

Tapi nasib baik dtg JPN Putrajaya so MyKad tu boleh siap within 24hrs.
And yg paling best boleh wakilkan my sis utk amek MyKad tu esok petang..

Tak marah kat kakak kaunter tu
Tapi bengang kat JPN.
Menyusahkan idup jek!



4 comments:

cEro said...

JPN saje wat kad tak bermutu sbb sng nk kutip duit kalo kad rosak!!!
taktik pemasaran yg bagus dan keji...

Cik N said...

cEro: serius!! mmg keji. nseb bek aku x ilg pertimbangan lum d rase nk bkr kerusi JPN tu..hukhuk

futbolmaster said...

absolutely right!

tingting said...

Your article is very good.I like it very much.
spot season
Running in Autumn
It is time for sporting
puma ferrari shoes
cheap nike shoes
puma shoes
ferrari shoes
nike shox nz
Ugg Boots
nike 360 air max
nike shox shoes
cheap puma shoes
puma drift cat
cheap nike shox
nike air max 360
nike air max
pumas shoes

 

pepatungkristal.blogspot.com Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez | Distributed by eFree Blogger Help